zaterdag 12 oktober 2013

Winst voor zwaargehavend VSCO’61

In de thuiswedstrijd tegen Elspeet weet VSCO’61 moeizaam de volle winst binnen te halen. De grote ziekenboeg wordt pal voor de wedstrijd aangevuld met Martijn Pluim die in de warming-up moet afhaken.

Elspeet laat VSCO’61 het spel maken en zakt als team in om te proberen vanuit snelle omschakeling gevaarlijk te worden. Vooral doordat de eindpass bij Elspeet vaak te wensen overlaat, ontstaat er geen gevaar. VSCO’61 creëert ook geen kansen ondanks het vele balbezit. De voorsprong in de 32e minuut ontstaat dan ook niet uit het veldspel, maar komt tot stand vanuit een corner. Remco van ’t Hul krult de bal in de zestien en Rinse van der Velde kopt de bal met een snoekduik binnen (1-0).

Hierna krijgt VSCO’61 twee goede kansen. Eerst komt Bert van ’t Hof vrij voor doelman Herald Hop, maar de doelman weet te redden. Direct daarop schiet Nico Nagelhout prachtig in maar een verdediger weert het schot met beide vuisten wat scheidsrechter Arrindell ontgaat. Even later weet Ruben Sleurink aan de andere kant een voorzet onschadelijk te maken voordat Robin van der Broek gevaarlijk wordt.

De tweede helft laat een ander spelbeeld zien. Het is Elspeet dat meer aan de bal is, maar moeite heeft met de eindpass. Zodoende kan VSCO’61 overeind blijven. Een grote kans ontstaat na een uur spelen. Bart van Wincoop vindt echter doelman JaapJan Schoonhoven op zijn weg. Beide ploegen proberen hierna vooral via afstandschoten gevaarlijk te worden, maar beide doelmannen staan op hun post.

De slotfase wordt zowaar toch nog enigszins hectisch. Eerst weet Gerwin de Leeuw de vrijlopende Rinse van der Velde niet te bereiken door de bal achter hem te spelen. In blessuretijd kopt Van der Velde uit een vrije trap van Remco van ’t Hul in kansrijke positie naast. Hierna krijgt Elspeet dé kans om met een puntendeling Oosterwolde te verlaten, maar Bart van Wincoop schiet vrij voor doelman Schoonhoven voorlangs.