zaterdag 12 oktober 2013

Elburger SC onderuit tegen koploper Veensche Boys

Elburger Sportclub heeft het in de uitwedstrijd tegen koploper Veensche Boys te Nijkerkerveen niet kunnen bolwerken en keerde met een enigszins geflatteerde 4-1 nederlaag terug naar Elburg.

Overigens gaf de ploeg van Henk Nieuwenhuis de lijstaanvoerder vooral in de eerste helft uitstekend partij en de 1-1 ruststand was dan ook geheel terecht conform het spelbeeld. Het bij tijd en wijle sprankelende spel van de blauw-witten, moet ook de thuisclub hebben verrast.

Na ruim een half uur spelen kreeg Veensche Boys pas de eerste echte kans en was het ook meteen raak. De snelle Jan Struijk bereikte met een lange bal de geheel vrijstaande Robin van de Brom die doelman Bjarn Onderstal vervolgens van dichtbij kansloos liet.
De vreugdekreten waren nog maar nauwelijks verstomd of de stand was al weer gelijk. Nadat de Elburgers al met enkele fraaie aanvallen hun visitekaartje hadden afgegeven was het Marco de Vries, die na een uitstekende pass van Mark Land, vanaf ruim twintig meter verwoestend hard uithaalde en doelman Martijn van Grootevheen de bal pas zag toen die achter hem in het net lag. De thuisclub kon (nog) niet echt gevaarlijk worden, maar aan de andere kant had, uit een aantal hoekschoppen voor de Elburgers, zo maar een tweede treffer kunnen vallen.

Verwachtingsvol begonnen de blauw-witten, waar reserve-doelman Berry Wagterveld de geblesseerd geraakte Onderstal was komen vervangen, aan het tweede bedrijf.

Langzamerhand werd duidelijk dat het niveau van de eerste helft niet meer kon worden bereikt en met de treffer van Paul Prins, na aangeven van Struijk, kreeg de thuisclub de smaak te pakken en vervolgens verder uitliep; na een schot op de paal van Struijk scoorde Ferdy Pol in de rebound nummer drie.
In een alles- of- niets-poging, door de aanvallers Remco Timmer en Ali Mualaa in de ploeg te brengen, werd het niets. Tien minuten voor tijd strafte Struijk een foutje van één der verdedigers doeltreffend af; eindstand 4-1.

In de slotminuten kopte Wim de Vries, uit een hoekschop, de bal nog tegen de onderkant van de lat.